25. 4. 2015.

"њихово" лукавство

Прича о породици Голдштајн, је прича о јеврејској покварености и лукавству, усташком злу и српској наивности и глупости неких домаћих издајника.

Др Иво Голдштајн није заправо никакав повијесничар, него обично шкрабало. Он је постао неко и нешто у Хрватској само зато што му је отац био Славко Голдштајн, иначе партизан, утицајан комуниста (касније демократа) те њихов историчар, а такође и Туђманов лични пријатељ, чак је сам више пута рекао да га је Туђман позивао да уђе у ХДЗ и да ће бити награђен високом државном функцијом, што је Голдштајн одбио будући да је већ био висококотиран у јеврејским криговима као први човек жидовске заједнице у Хрватској. Ово пријатељство је веома значајно јер демантује бајке о некаквом Туђмановом анти-семитизму, као што показују и блиске везе јеврејства и хрватског, нео-усташког режима. Тако је утицајни Славко Голдштајн свог не баш интилегентног сина успео да прогура као историчара који данас проучава, а шта друго до Други светски рат и «страдање Јевреја».

Зашто је све то значајно за причу везану за Јасеновац? Е због тога што се на овом примеру најбоље оцртава јеврејско-усташка анти-српска коалиција! Када је Фрањо Туђман објавио своју књигу «Беспућа хрватска повијести» у којој је свесно минимизирао број српских жртава у Јасеновцу, уз што је покушао да усташе прикаже, као мање више добре момке, обитељ Голдштајн је ту књигу врло топло примила. Чак се Иво активно укључио у минимизирање српских жртава у Јасеновцу. Будући, да су комунисти зарад «братства и јединства» сво време своје владавине свесно сакривали прави број српских жртава у Јасеновцу, а повећавали број комуниста, анти-фашиста, Жидова и Цигана (иако је позната чињеница да су муслимански Цигани активно учествовали у усташким јединицама и вршсили геноцид над Србима, а неколико усташких главешина било јеврејског порекла или било ожењено Јеврејкама, те да су «заслужним Јеврејима» који су пре рата помагали усташку емиграцију давали сертификате «почасног аријевства») број српских жртава у Јасеновцу никад стварно није саопштен. Међутим, нео-усташама и њиховим Јеврејским пријатељима и то је било пуно, па су се потрудили да свесно смањују број српских жртава, да га релативизују и минимизирају, што је Јеврејима послужило да намерно повећају број јеврејских жртава и тиме допринесу бајци и Холокаусту, без обзира на чињеницу да постоје многа сведочења Срба из Јасеновца који сведоче о томе да су усташе поступале са Јеврејима много боље него са Србима, да су Јевреји у логору добијали пакете помоћи од својих «вијероисповиједних опћина» те да су неки јеврејски затвореници заједно са усташама вршили ликвидације заточених Срба! Тако је Јасеновац од највећег српског стратишта постао «чисто јеврејска ствар».

То још није оно најгоре, пред новим етничким чишћењем Срба од стране хрватских нео-усташа, оно што се могло спасити од поставке јасеновачког музеја склања се у Републику Српску. Међутим, Влада Републике Српске својевремено је целу ту поставку јасеновачког музеја послала у Израел у Музеј Холокауста «Јад вашем»! Ко је тада био председник Владе РС? Милорад Додик – издајник! Нешто од тога јад вашем враћа у Републику Хрватску, али овај пут не као експонате који сведоче о српском него о јеврејском страдању. Том приликом у Јасеновцу говор држе Иво Голдштајан испред јеврејске заједнице у Хрватској, Стипе Месић испред хрватске државе, не знам тачно ко исптед логораша, а од Срба и српских званичника, те званичника РС нико није ни позван, чиме се јасно показује да Срба Јасеновац не треба уопште да се тиче. Пошто се тачно не зна шта је све од експоната јасеновачког музеја послато за Израел, више се не може утврдити ни шта је враћено у Хрватску, пошто Јевреји кажу да су вратили све, мада је за предпоставити да је један део симбола српског мученичког страдања под усташама сада у Јад вашему изложен као симбол јеврејског страдања у «Холокаусту»!

Ово није ништа друго него убијање убијених Срба по други пут. Први пут су их усташе побиле у Јасеновцу зато што су били Срби, а сада их Хрвати и Јевреји убијају по други пут, опет зато што су Срби и претварају их у јеврејске жртве. Једини који још увек води свој мали крсташки рат за истину је историчар Вељко Булајић и свака му част, мада га ова јудео-демократска банда у Србији стално саботира, јер ни он не верује у «Сребреницу» и српски је националиста.

by Svernom SF