30. 5. 2015.

Расни Србин

Тесла је најбољи изданак и пример Расног Србина.
Изразито снажна, самосвојна, самобитна и непоновљива личност, својеглавац и степски вук – то је Тесла.
И сваки знаменити Расни Србин, свеједно да ли је песник, уметник, научник или ратник, јесте индивидуалац и јесте својеглавац.
Србин је најкориснији за Заједницу, за Србство, онда када је усамљен, када живи и дејствује као степски вук.
Зато што Србин у Заједници не може да се испољи, не може да се пројави као Расни Србин, као Непоновљиво Стваралачко Биће.
Зато што је Србска Душа несагледна и бескрајна, зато што Србски Дух тежи ка пространствима звезданих јата и далеких светова, зато што је Србском Бићу тесно у Заједници, тесно у Племену, тесно на Земљи.
Он свим својим бићем и срцем љуби ближње своје, и живот ће свој заложити за Род и Племе, али жели да буде бескрајно слободан, жели да буде степски вук, жели да буде инадивидуалац и својеглавац, јер само тада и тако може да се посвети Стваралаштву, може да се посвети Роду и Племену, може да се посвети ближњима и суближњима, ма где они били и боравили.
Отуда је Србин непобедив као степски вук, као вук самотњак, док у вучјем чопору вазда и увек доживљава поразе.
Зато и кажем, да ће Расни Срби преживети све ратове, пошасти и погроме, јер су особењаци и својеглавци, јер су као особењаци и својеглавци повезани са Галактичким Језгром, са духовним и божанским бићима из виших светова.

- Драган Симовић

http://srpskizurnal.com/