10. 3. 2013.

Хитлер о Србима и Хрватима

Упоредјујући Србе и Хрвате, Хитлер је нагласио да “Хрвати немају никакву представу о државности и неће је никада ни имати”.

Насупрот њима “Срби су народ који је одређен да има државу и који је као народ одржан. Њихова идеологија је великосрпска. У њима постоји безобзирна отпорна снага”.

Херман Нојбахер (главни Хитлеров дипломата за Балкан) је у својим сећањима написао:

„Хитлер је био убеђен да ће Срби, чим им се опет пружи прилика, поново бити водећа балканска сила. Хитлер је поштовао Србе и ја претпостављам да то потиче из времена балканских ратова 1912. и 1913. године, а тај респект према Србима још је више порастао када је српска армија постигла у Првом светском рату војничке успехе против аустроугарске војне силе. Иза Хитлеровог неповерења према Србима крије се, заправо, његово потајно признање и дивљење према њима”.

Хитлер је такође рекао: “Срби су ми увек били дражи од Хрвата, али су ме Срби више пута ујели за срце”.

Усташтво је реакционарски шовинизам из 19. века задојен католичким фундементализмом, док је расни национализам је философија природе, борба за опстанак, део је галактичке борбе, и као таква је далеко комплекснија од некаквих партијиско-политичких идеја и уређења - социјал-дарвинизам у пракси.


                                                             www.srpskifront.com


.