13.02.2013.

Nikola Tesla

Ne postoji sukob između ideala nauke i ideala religije, ali je nauka suprotstavljena teološkim dogmama jer se nauka zasniva na činjenicama. Za mene, Univerzum je jednostavno velika mašina koja nikada nije postala i nikada neće nestati. Ljudsko biće nije izuzetak u prirodnom poretku stvari. Čovek je, kao i Univerzum, mašina. Ništa ne dopire do našeg uma niti utiče na naše delovanje, posredno... ili neposredno, a da nije odgovor na poruke koje čulima primamo iz spoljašnje sredine. Zbog sličnosti naše konstrukcije i naše okoline, svi slično odgovaramo na slične uticaje, a kao rezultat naših reakcija, dolazimo do razumevanja. Tokom svih ovih vekova, razvijali su se beskonačno složeni mehanizmi. Međutim, ono što mi zovemo „duša“ ili „duh“, nije ništa više od zbira svih funkcija tela. Kada ove funkcije nestanu, nestaju i „duša“ ili „duh“.-Nikola Tesla

( Za sve one koji su duboko uvereni da je Tesla hriscanin )

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


                                            http://www.youtube.com/watch?v=Sh7DepCcuuEViše puta je podno velebnog Velebita, u selu Smiljani, na veličanstvenom pozorju prirode, stajao dečak Nikola Tesla i gledao zgranut od straha i radoznalosti kako zaslepljujuće munje šibaju gorske vrhove, a zaglašujući gromovi prolamaju planinsko stenje i drveće.

Taj u detinjstvu, čistoj prirodi, često doživljavan osećaj veličanstvenog, postao je i čitavog života ostao sastavni deo i vrlo retka osobitost bića Nikole Tesle, po čemu je on prepoznavan i cenjen širom sveta, a od naroda svog i označen za srpskog zemaljskog gromovnika, uz nebeskog iskonskog Srpskog Boga Peruna.

Boris Radunović, publicista za "Glas Javnosti"
 
 
                                             http://www.youtube.com/watch?v=GlF7jXpOarE
                               
.
 
 
.